Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut v litru vody. Následně směs odstavíme a necháme 24 hodin louhovat.
Druhý den vzniklou šťávu přecedíme přes plátno, do šťávy přidáme cukr a vaříme, dokud se hmota nezačne táhnout. Podle chuti můžeme med ještě dochutit citronem.
Následně med nalijeme do menších čistých skleniček a skladujeme v chladnu. Hotový med můžeme ovšem také ještě sterilizovat asi 20 minut při 100 stupních. Takto zavařený med lze uchovávat při běžné pokojové teplotě.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem