Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut v litru vody. Následně směs odstavíme a necháme 24 hodin louhovat.
Druhý den vzniklou šťávu přecedíme přes plátno, do šťávy přidáme cukr a vaříme, dokud se hmota nezačne táhnout. Podle chuti můžeme med ještě dochutit citronem.
Následně med nalijeme do menších čistých skleniček a skladujeme v chladnu. Hotový med můžeme ovšem také ještě sterilizovat asi 20 minut při 100 stupních. Takto zavařený med lze uchovávat při běžné pokojové teplotě.
Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na…
více o Kuřecí maso s nivovou omáčkou
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina