Med z mladého jehličí

Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Léto je ideálním obdobím na to, abychom si burger připravili doma, přesně podle svých chutí –… Celý článek
Máte rádi křupavé bagety a pokaždé řešíte, jak to udělat, aby se vám cestou domů v tašce… Celý článek
Nakládání okurek patří k oblíbeným letním aktivitám v mnoha rodinách, kde se recepty předávají… Celý článek
Padesátka rozhodně není stáří! Je to nový začátek. S větším nadhledem, zkušenostmi a potřebou … Celý článek
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá… více o Citronové řezy s polevou
Ze sypkých surovin, vejce a másla vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kuličky, které s 5 centimetrovými rozestupy… více o Sušenky pro děti
Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme… více o Šmadlafunda
Postup na piškot: všechny suroviny smícháme do hladka a vylijeme do vymazané a vysypané formy. … více o Tvarohový dort Míša
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané… více o Country marináda s tymiánem
Začněte tím, že očistíte jablka. Ta oškrábejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte na malé kostičky velké asi 1 x 1… více o Jablečný koláč se skořicí
**Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme… více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je… více o Valašské frgály
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním
1. Brambory uvaříme s vegetou. 2. Vedle ve vodě svaříme nálev z divokého koření a přilijeme ho k bramborám. 3.… více o Kulajda Bílá Jindřiška
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme, necháme vychladnout, potřeme náplní a přiklopíme vrchním… více o Ořechové dortíčky
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme… více o Máslový ležák