kg
cukr
lze přidat i hrst listů jitrocele kopinatého
Postup přípravy receptu
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den přivedeme opět do bodu varu, přecedíme vymačkáme květy, citron necháváme, přidáme cukr, promícháme a volně vaříme i s citronem do hustoty medu (zkousíme hustotu na talířku). Hotový med plníme do skleniček dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.
P.S.: pokud se nám připlete při sbírání sedmikrásek jitrocel, klidně přidejte do medu, nic tím nezkazíte. Přidávám i snítky máty nebo meduňky, med je krásně voňavý.
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu…
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka