Med z mladého jehličí
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
3.17
Výhonky propláchneme a necháme okapat. Zalijeme je 1,25 l vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak necháme 3 dny odstát.… více o Med z mladého jehličí
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody. Přidáme 1,5 citrónu… více o Sedmikráskový med s pomerančem
Opláchnuté bezové květy svaříme s oloupaným, nakrájeným citronem v 1 litru vody. Vaříme asi 20 minut. Necháme louhovat… více o Med z bezových květů
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Maso nakrájíme na kostky, osolíme. Kostičky cibule osmahneme dozlatova, přisypeme papriku, ihned ji zalijeme octem, za… více o Srbský guláš
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.… více o Vepřové plátky pana nadlesního
Šleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vejce, vodu mléko a strouhanou citronovou kůru. Nakonec… více o Jablečný koláč se skořicí
Do nastrouhaného sýru přidáme prolisovaný česnek, 1-2 vejce a vše promícháme. Na plátky šunky rozetřeme směs, svineme a… více o Plněné šunkové řízečky
V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny… více o Bábovka banánová
Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř,… více o Nakládaný bůček pivního experta
Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na… více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi
Vodu zahřejeme, přidáme máslo, kakao, cukr a mícháme, až se vše spojí (ale nevaříme). Z rozehřáté směsi odeberememe… více o Šalamoun
Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme… více o Pečený králík – jednoduše a chutně
Maso svážeme kuchyňským provázkem do rovnoměrně vysokého a silného válečku, zalijeme litrem a půl vody, přidáme… více o Rajská omáčka s hovězím masem
Cukr zalijte 30ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče a vařte asi 15 minut. … více o Švestkové chutney
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a… více o Dřevorubecký kastrůlek