V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Pak ji odstavíme a nalijeme na mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odležet.
Vyválíme plát silný 2 mm, vykrajujeme hvězdičky, které pečeme 4–5 minut při 170 °C.
Krém: Rozšleháme mléko s moukou, svaříme. Do vychladnuté směsi zašleháme máslo, cukr a rum.
5–6 hvězd rozdrobíme. Ostatní slepujeme po třech krémem. Vrchní hvězdu posypeme drobečky.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč