V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Pak ji odstavíme a nalijeme na mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odležet.
Vyválíme plát silný 2 mm, vykrajujeme hvězdičky, které pečeme 4–5 minut při 170 °C.
Krém: Rozšleháme mléko s moukou, svaříme. Do vychladnuté směsi zašleháme máslo, cukr a rum.
5–6 hvězd rozdrobíme. Ostatní slepujeme po třech krémem. Vrchní hvězdu posypeme drobečky.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu