V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Pak ji odstavíme a nalijeme na mouku se sodou. Ze směsi vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny v lednici odležet.
Vyválíme plát silný 2 mm, vykrajujeme hvězdičky, které pečeme 4–5 minut při 170 °C.
Krém: Rozšleháme mléko s moukou, svaříme. Do vychladnuté směsi zašleháme máslo, cukr a rum.
5–6 hvězd rozdrobíme. Ostatní slepujeme po třech krémem. Vrchní hvězdu posypeme drobečky.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort