Z těsta děláme bochánky, asi 3–5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst i samotné, ale jsou moc dobré polité jednoduchým sirupem. Svaříme med, cukr a vodu (podle chuti, klidně může být i řidší) a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Je možné polít i lehce vychladlé koláčky, příjemně zvláční.
Nakonec můžeme posypat mletou skořicí, popřípadě sekanými oříšky.
Jde o řecký recept, je to velice jednoduché a rychlé, ač se nezdá!
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky