Z těsta děláme bochánky, asi 3–5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst i samotné, ale jsou moc dobré polité jednoduchým sirupem. Svaříme med, cukr a vodu (podle chuti, klidně může být i řidší) a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Je možné polít i lehce vychladlé koláčky, příjemně zvláční.
Nakonec můžeme posypat mletou skořicí, popřípadě sekanými oříšky.
Jde o řecký recept, je to velice jednoduché a rychlé, ač se nezdá!
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka