Z těsta děláme bochánky, asi 3–5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst i samotné, ale jsou moc dobré polité jednoduchým sirupem. Svaříme med, cukr a vodu (podle chuti, klidně může být i řidší) a tímto sirupem polijeme upečené koláčky. Je možné polít i lehce vychladlé koláčky, příjemně zvláční.
Nakonec můžeme posypat mletou skořicí, popřípadě sekanými oříšky.
Jde o řecký recept, je to velice jednoduché a rychlé, ač se nezdá!
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák