Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost, přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2–3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečicí papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2–5 minut!
Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychladlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.
Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobicího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká, přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.
Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na vánoční i velikonoční stůl.
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka