Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky). Vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a po upečení znovu potřeme.
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem