Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky). Vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a po upečení znovu potřeme.
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy