Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky). Vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a po upečení znovu potřeme.
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie