Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami