Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem