Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem