Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Na druhý den těsto vyválíme a tvarujeme vykrajovátkem různé perníčky, které pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova asi 10 minut. Perníčky před pečením potřeme mlékem.
Vychladlé medové perníčky z žitné mouky zdobíme podle naší fantazie.
Tip: Perníkové koření si můžeme připravit i sami z mletého zázvoru, kardamomu, hřebíčku a skořice.
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle