Prosátou mouku promícháme s jedlou sodou a cukrem, přidejte med, mléko, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném válu z něj vyválíme tenký plát o tlouštce cca 5 mm, kulatým vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, ta zavineme okolo kovových formiček na trubičky (o průměru cca 1 cm) a klademe je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 10–12 minut, ještě teplé sejmeme z formiček, necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. V misce smícháme máslo s cukrem a pomalu přiléváme vaječný koňak. Vymícháme hladký krém, trubičky pomocí cukrářského tvořítka plníme krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Krém můžeme obměnit například přimícháním rozinek.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky