Prosátou mouku promícháme s jedlou sodou a cukrem, přidejte med, mléko, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném válu z něj vyválíme tenký plát o tlouštce cca 5 mm, kulatým vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, ta zavineme okolo kovových formiček na trubičky (o průměru cca 1 cm) a klademe je na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C cca 10–12 minut, ještě teplé sejmeme z formiček, necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. V misce smícháme máslo s cukrem a pomalu přiléváme vaječný koňak. Vymícháme hladký krém, trubičky pomocí cukrářského tvořítka plníme krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Krém můžeme obměnit například přimícháním rozinek.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani