Alenčin medovník Všechny ingredience smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8–10 minut na 180 °C. Necháme… více o Alenčin medovník
Marlenka – medovník Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a… více o Marlenka – medovník
Michalčin medovník Rozpustíme heru. Smícháme mouku, cukr, solamyl, kakao, vejce, 1 smetanu, med a dolijeme rozehřátou heru. Vyšleháme na… více o Michalčin medovník
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Rychlá svíčková Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso… více o Rychlá svíčková
Čili kuře s paprikou Maso nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky a feferonky rozpůlíme, zbavíme jadérek a… více o Čili kuře s paprikou
Obložené vejce Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou… více o Obložené vejce
České Tzatziki Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmem si plechovou misku cca 0,5l. Okurku nastrouháme na hrubém… více o České Tzatziki
Pikantní pomazánka ze sýra Cottage… Sýr utřeme s cibulkou, česnekem na malé kousky nakrájenou paprikou (stačí půlka) a na jemno nasekanou feferonkou.… více o Pikantní pomazánka ze sýra Cottage s paprikou
Těstovinový salát se šunkou Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.… více o Těstovinový salát se šunkou
Linecký koláč – co dům dal Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a dáme jej odpočinout na 30 minut do lednice. Po odpočinutí těsto… více o Linecký koláč – co dům dal
Luxusní vepřový jazýček s domácím… Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazýček s domácím knedlíčkem
Provensálské ratatouille Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a… více o Provensálské ratatouille
Rajská omáčka podle maminky Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového… více o Rajská omáčka podle maminky
Rohlíčky s pikantní tuňákovou… Nejdříve si připravte náplň. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na olivovém oleji dozlatova. Přidejte… více o Rohlíčky s pikantní tuňákovou náplní
Brokolicová polévka Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky … více o Brokolicová polévka