3.07
Spodní těsto: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut. Vrchní těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a… více o Buchta "více podob, více chutí"
Odměříme 5 skleniček vody, osolíme a 20 minut v ní uvaříme čočku. Cibuli, česnek a rajče smícháme s kořením a cca 5 min… více o Čočka, cizrna a brambory s chutí Indie
Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota… více o Medovník s kávičkou
Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Broskve nakrájíme na kostičky a hodíme do kastrolu. Vedle smícháme pudink s vodou (stejně vody jako je na obalu… více o Broskve s piškoty
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.… více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem, přidáme žloutek, máslo a mouku. Zaděláme těsto, necháme vykynout až… více o Pěry
Jablka oloupeme, přepůlíme, očistíme od jadýrek, pokapeme citronem, větší jalblka naspodku lehce seřízneme. Zahřejeme… více o Jablíčková dobrota
Listové těsto rozválíme na velikost koláčové formy, propícháme a upečeme do zlatova. Po vychladnutí potřeme vrstvou… více o Dobrota z listového těsta
Cibuli si oloupeme a nakrájíme (já krájím na hrubo) a dáme na dno pekáčku. Maso naklepeme osolíme, opepříme (podle… více o Maso s tatarkou
1. Z mouky, kakaa, cukru, mletých ořechů, změklé hery a žloutku vypracujeme těsto. Z něj pak vykrajujeme kolečka,… více o Černoušci
1. Do mléka dáme tuk se špetkou soli a přivedeme k varu. 2. Do vařícího mléka přisypeme mouku, sundáme s ohně,… více o Odpalované těsto (věnečky, banánky, měchurky)
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o „Jahoďák" – dort
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády (olej, sladká paprika, grilovací koření, koření na drůbež,… více o Salát s kuřecími kousky
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme… více o Bezinkový med
Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti… více o Maďarský okurkový salát