Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou. Vše propracujte v hladké nelepivé těsto, které rozdělte na 4 díly.
Každý díl rozválejte na kulatý plát (válejte na pečicím papíře, na který jste si předkreslili dortovou formu, okraje těsta ať přesahují okraje šablony). Pečte je v předehřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Po upečení nechte na rovném podkladě vychladnout.
Mléko smíchejte s cukrem a moukou. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10–15 minut. Nechte vychladnout, rozšlehejte a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšlehejte na hladký krém. Jednotlivé medové pláty po upečení okrájejte podle dortové formy, aby byly stejně velké. Potřete je krémem a slepte.
Odkrojené zbytky korpusu rozdrobte, smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypejte. Nechte do 2. dne odležet v chladničce. Jsem začátečnice a medovník měl úspěch.
Připravte si jahodový kompot. Šťávu odeberte a dejte stranou. Jahody dejte do mixéru a chvíli mixujte. Přidejte mléko,…
více o Jahodový koktejl pro každého
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou