Medovník pro každého

4

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou. Vše propracujte v hladké nelepivé těsto, které rozdělte na 4 díly.
  • Každý díl rozválejte na kulatý plát (válejte na pečicím papíře, na který jste si předkreslili dortovou formu, okraje těsta ať přesahují okraje šablony). Pečte je v předehřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Po upečení nechte na rovném podkladě vychladnout.
  • Mléko smíchejte s cukrem a moukou. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10–15 minut. Nechte vychladnout, rozšlehejte a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšlehejte na hladký krém. Jednotlivé medové pláty po upečení okrájejte podle dortové formy, aby byly stejně velké. Potřete je krémem a slepte.
  • Odkrojené zbytky korpusu rozdrobte, smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypejte. Nechte do 2. dne odležet v chladničce. Jsem začátečnice a medovník měl úspěch.
Zařazení: Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: