Cukr, med, heru, vejce, mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat, odstavíme a mícháme. Přimícháme hladkou mouku – těsto se nemá lepit (takže případně trochu přidejte).
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme dotenka. „Korpusy“ pečeme na pečicím papíru cca 5–8 minut při teplotě 170 stupňů. Po vychladnutí všechny 4 pláty okrojíme do stejného tvaru. Odřezky si ponecháme, nastrouháme a využijeme je později. Poté si připravíme dva krémy. Na první vyšleháme salko, máslo a ořechy. Druhým je zakysaná smetana.
Jednotlivé pláty potřeme střídavě krémy tak, aby smetana byla nahoře. Nakonec posypeme nastrouhanými odřezky. Snažíme se posypat i okraje.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka