Cukr, med, heru, vejce, mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat, odstavíme a mícháme. Přimícháme hladkou mouku – těsto se nemá lepit (takže případně trochu přidejte).
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme dotenka. „Korpusy“ pečeme na pečicím papíru cca 5–8 minut při teplotě 170 stupňů. Po vychladnutí všechny 4 pláty okrojíme do stejného tvaru. Odřezky si ponecháme, nastrouháme a využijeme je později. Poté si připravíme dva krémy. Na první vyšleháme salko, máslo a ořechy. Druhým je zakysaná smetana.
Jednotlivé pláty potřeme střídavě krémy tak, aby smetana byla nahoře. Nakonec posypeme nastrouhanými odřezky. Snažíme se posypat i okraje.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly