Cukr, med, heru, vejce, mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat, odstavíme a mícháme. Přimícháme hladkou mouku – těsto se nemá lepit (takže případně trochu přidejte).
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme dotenka. „Korpusy“ pečeme na pečicím papíru cca 5–8 minut při teplotě 170 stupňů. Po vychladnutí všechny 4 pláty okrojíme do stejného tvaru. Odřezky si ponecháme, nastrouháme a využijeme je později. Poté si připravíme dva krémy. Na první vyšleháme salko, máslo a ořechy. Druhým je zakysaná smetana.
Jednotlivé pláty potřeme střídavě krémy tak, aby smetana byla nahoře. Nakonec posypeme nastrouhanými odřezky. Snažíme se posypat i okraje.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy