Cukr, med, heru, vejce, mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat, odstavíme a mícháme. Přimícháme hladkou mouku – těsto se nemá lepit (takže případně trochu přidejte).
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme dotenka. „Korpusy“ pečeme na pečicím papíru cca 5–8 minut při teplotě 170 stupňů. Po vychladnutí všechny 4 pláty okrojíme do stejného tvaru. Odřezky si ponecháme, nastrouháme a využijeme je později. Poté si připravíme dva krémy. Na první vyšleháme salko, máslo a ořechy. Druhým je zakysaná smetana.
Jednotlivé pláty potřeme střídavě krémy tak, aby smetana byla nahoře. Nakonec posypeme nastrouhanými odřezky. Snažíme se posypat i okraje.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole