Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180 °C cca 10–15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé jako sušenky.
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Dejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte, dokud se směs nespojí.
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami