Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180 °C cca 10–15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečicím papíru a s ním sundávejte z plechu, ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé jako sušenky.
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Dejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte, dokud se směs nespojí.
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem