Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota nezkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečicí papír. Uděláme 6 placek a každou zvlášť pečeme při 180 °C asi 5–10 minut.
Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem. V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem.
Když máme placky vychladlé, přiložíme na ně talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme. Dáme na talíř první placku a natřeme ji krémem ze zahuštěného mléka, dáme druhou a natřeme smetanou. Tak pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor potřeme i po obvodu a zasypeme pomletým korpusem. Necháme v chladu minimálně 24 hodin odležet.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem