Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota nezkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečicí papír. Uděláme 6 placek a každou zvlášť pečeme při 180 °C asi 5–10 minut.
Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem. V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem.
Když máme placky vychladlé, přiložíme na ně talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme. Dáme na talíř první placku a natřeme ji krémem ze zahuštěného mléka, dáme druhou a natřeme smetanou. Tak pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor potřeme i po obvodu a zasypeme pomletým korpusem. Necháme v chladu minimálně 24 hodin odležet.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů