V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku prosátou se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
Na krém rozšleháme mléko s moukou. Směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem. Krém necháme v chladu.
Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4–5 minut při 170 °C. Po vychladnutí rozdrobíme 5–6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny odležet.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem