V páře šleháme 10 minut cukr, tuk, med, mléko a vejce. Hmota se nesmí vařit. Hmotu odstavíme a nalijeme ji na mouku prosátou se sodou. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odležet.
Na krém rozšleháme mléko s moukou. Směs uvedeme do varu a za stálého míchání svaříme. Do kaše zchladlé na pokojovou teplotu zašleháme po kouscích máslo, cukr a ochutíme rumem. Krém necháme v chladu.
Na pomoučené podložce vyválíme z těsta plát silný 2 mm, formičkou z něj vykrájíme hvězdy a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdy pečeme 4–5 minut při 170 °C. Po vychladnutí rozdrobíme 5–6 hvězd. Ostatní namažeme krémem a vždy tři k sobě slepíme. Vrchní hvězdu posypeme drobečky. Vložíme do krabice a necháme v chladu dva dny odležet.
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky