Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za stálého míchání přisypáváme prosetou hladkou mouku s jedlou sodou. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Každý díl rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem do pěny a nakonec ochutíme rumem. Jednotlivé kulaté pláty okrojíme podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké, a slepíme na sebe třemi čtvrtinami krému. Celý povrch potřeme zbylým krémem. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme s hrubě nastrouhanými vlašskými ořechy. Pak jimi celý dort posypeme. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky