Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za stálého míchání přisypáváme prosetou hladkou mouku s jedlou sodou. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Každý díl rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem do pěny a nakonec ochutíme rumem. Jednotlivé kulaté pláty okrojíme podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké, a slepíme na sebe třemi čtvrtinami krému. Celý povrch potřeme zbylým krémem. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme s hrubě nastrouhanými vlašskými ořechy. Pak jimi celý dort posypeme. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou