Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpustíme na vodní lázni. Sundáme z vodní lázně a přidáme vejce a ocet. Dobře promícháme a postupně za stálého míchání přisypáváme prosetou hladkou mouku s jedlou sodou. Vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které rozdělíme na čtyři díly. Každý díl rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Máslo vyšleháme s kondenzovaným mlékem do pěny a nakonec ochutíme rumem. Jednotlivé kulaté pláty okrojíme podle dortové formy, aby byly všechny stejně velké, a slepíme na sebe třemi čtvrtinami krému. Celý povrch potřeme zbylým krémem. Odkrojené zbytky korpusu rozdrobíme a smícháme s hrubě nastrouhanými vlašskými ořechy. Pak jimi celý dort posypeme. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou