Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky, každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně (15 minut), na druhou nasypeme ořechy.
Cukr, máslo a med zkaramelizujeme na mírném ohni. Karamel nalijeme na placku s ořechy a dáme péct.
Z mléka a pudinku uděláme pudink, který necháme vychladnout. Poté ho rozmixujeme s cukrem a povoleným máslem.
Na první placku dáme krém, který ještě pokapeme citronovou šťávou. Pak na ni položíme druhou placku s ořechy.
Všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečicí papír…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná