Zo surovín na cesto si na doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve polovice. Obe rozvaľkáme na veľké obdĺžniky a upečieme na papieri na pečenie. Ja som cesto vaľkala rovno na pečiacom papieri, pretože keď som ho vaľkala na doske, nedalo sa mi dobre preniesť na plech.
Jednu placku upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou. Obe pečieme na 170 C dozlatova asi 15 minút, treba sledovať.
Spravíme si orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu, necháme všetko rozpustiť a osmažíme dozlatova. Ešte HORÚCU zmes kladieme na surový druhý plát a taktiež ho upečieme na 170 C, 15 minút.
Prázdny plát najprv pokvapkáme 1 dcl rumu a necháme vsiaknuť. Potom natrieme krémom.
A prikryjeme plátom s orechovou zmesou. Ja som musela tento plát prekrojiť napoly a preniesť postupne, aby sa nezlomil.
Koláčik treba nechať na chladnom mieste uležať aspoň jeden deň. Na druhý deň pôjde krájať dobre. Koláčik sa vám po dokončení bude zdať tvrdý, ale nebojte, on krásne zmäkne a vrchná vrstva bude pekne chrumkavá! Dobrú chuť želám!
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná