Meloun jako břitva

3

hodnoceno: 17
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Nálev
    • 80
      g sůl
    • 3
      l voda
    • 1
      l ocet
    • 5
      ks hřebíček
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • feferonka
    • 10
      ks pepř celý
    • 400
      g cukr
  • Meloun
    • 1
      ks meloun větší

Postup přípravy receptu

  • Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme prochladlým nálevem a do každé sklenice přidáme feferonku (dávám kulaté). Sterilizujeme cca 10 minut při 80 °C.
  • Podáváme ledově vychlazené.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: