Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe střídavě na čtvrtky nakrájenými meruňkami a piškoty, zalijeme uvařeným, částečně vychlazeným pudinkem a přikryjeme plátem z 2. dílu těsta. Přehneme okraje, pudink nevybublá.
Pečeme na 175 °C, necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou a dáme odležet do chladna.
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)