2.2
Troubu předehřát na 180 C. Rohlíky nakrájet, pekáček vymazat míslem. Meruňky vyklopit do cedníku a nechat okapat. V… více o Meruňková žemlovka
Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v nesolené vodě dokřupava. Trvá to asi 45 minut, v… více o Staročeská cizrna
Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz. Na… více o Cizrna z ostrovů
Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Na povrchu křupavé, uvnitř šťavnaté, voňavé a plné chuti. Karbanátky připravené z hub potěší… Celý článek
Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Houbařská srdce plesají. Konečně rostou! Z lesa si tak můžeme přinést nejenom košík plný… Celý článek
Uděláme si kvásek, který po vzejítí přidáme do mísy s 0,5 kg hladké mouky a 1,5 dcl oleje. Řádně promícháme a necháme… více o Kynuté nutelové rohlíčky
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek… více o Dalamánky s párkem
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Ušleháme žloutky s olejem a asi 100 ml vody. Smícháme s ostatními… více o Jemný beránek
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na… více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Maso ostrým nožem rozřízneme na 1-2 cm silný plát. Plát masa rozložíme na prkénko a navlhčenou paličkou jej rovnoměrně… více o Roláda z vepřového masa
1.osmažíme masa 2.přidáme kari a podlejeme 3. a necháme 17-20 min. vařit 4. přidáme obě smetany (na vaření zakysanou… více o Maso s kari omáčkou
Do kastrolu nalijeme obsah kompotu a tekutou smetanu, přidáme pudink bez vaření, práškovou šlehačku a ztužovač.… více o Třepací dort
Cibuli nakrájíme na kolečka dáme do hrnce spolu s 1 dl vody a olejem. Uvedeme do varu a dusíme, až je voda vydušená.… více o Cibulačka z Provence
Bílý jogurt, tvaroh a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Ve druhé míse vyšleháme smetanu ke šlehání. Tuhou šlehačku… více o Nepečené mlsání
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze… více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Namažeme chleba máslem, položíme sýr, položíme šunku, položíme rajče (pokud máme). Dáme do trouby a pečeme 12-15 minut… více o Zapečený chleba
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety