Meruňky spaříme vroucí vodou, necháme 5 min. odstát, scedíme a nakrájíme na malé kostky.
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky. Potom přidáme na malé kostky nakrájená rajčata, meruňky, cizrnu, všechno koření, podlijeme vodou a povaříme 10 minut.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy