Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte a nechte v teple.
Uvařené brambory sceďte, vložte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 ˚C.
Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí.
Omáčku dochuťte solí a pepřem, vložte maso a posypte lžičkou tymiánu. Nechte prohřát a podávejte společně s brambory.
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň.…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou