Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi je na 1 lžíci olivového oleje zprudka osmahněte. Vyjměte a nechte v teple.
Uvařené brambory sceďte, vložte do pekáčku, posypte 2 lžičkami tymiánu a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct pod gril dozlatova, nebo pečte půl hodiny na 200 ˚C.
Do pánve nasypte cibuli, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Pak přidejte meruňkovou marmeládu, promíchejte a vařte do zhoustnutí.
Omáčku dochuťte solí a pepřem, vložte maso a posypte lžičkou tymiánu. Nechte prohřát a podávejte společně s brambory.
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň.…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny