Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečicím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou