Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečicím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami