Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečicím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole