Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečicím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát